Nye flag på badestrandene i Kalundborg Kommune fra næste år

Fra sommeren 2020 vil det ikke længere være det ellers så kendte blå flag, som signalerer gode badeforhold på strandene i Kalundborg Kommune. Det har medlemmerne af kommunens teknik- og miljøudvalg nemlig besluttet, og fra næste år erstattes Blå Flag-ordningen af Badepunkt-ordningen.

– Vi mener, at Blå Flag-ordningen er blevet for restriktiv, kommenterer udvalgsformand Jakob Beck Jensen fra Venstre.

Jakob Beck Jensen tænker især på Vesterlyng Strand, hvor det blå flag ikke længere kan hejses, fordi køerne i området har fri adgang til stranden og dermed vandet.

– Det er noget pjat med, at Vesterlyng ikke skulle være en ordentlig badestrand, fortæller Venstremanden.

Både Blå Flag- og Badepunkt-ordningen er noget, der søges om på årlig basis, så i 2019 vil der blive søgt om Blå Flag til seks strande i Kalundborg Kommune, nu hvor Vesterlyng Strand er udelukket. Der er tale om de seks strande Bjerge Sydstrand ved Sukkerkanalen, Gisseløre, Mullerup, Reersø Nordstrand, Saltbæk og Ulstrup Sønderstrand. De samme seks strande vil fra 2020 i stedet kommer under Badepunkt-ordningen.

– Derudover vil flere strande i kommunen få Badepunkt, afslører Jakob Beck Jensen.

Udover de seks førnævnte strande søges der 2020 også om Badepunkt til Vesterlyng Stand samt Svallerup/Bjerge Nordstrand, Kysttoften i Kalundborg og fra 2021 Røsnæs Havn. Røsnæs Havn kan først blive godkendt i 2021, da Badepunkt-ordningen kræver en såkaldt “udemærket badekvalitet”-vurdering i fire på hinanden følgende år.

Det skal i øvrigt også understreges, at kommunen foretager målinger af badevandskvaliteten på Kalundborgs strande, uanset om ordningen går under navnet Blå Flag eller Badepunkt.

Tager man et kig på forskellen mellem de to ordninger, vil man opdage, at den generelt ikke er særligt stor. Blå Flag-ordningen kræver blandt andet, at der som minimum foretages 10 badevandsprøver i løbet af en sæson mod minimum fire-fem i Badepunkt-ordningen. For begge ordningers vedkommende er det påkrævet, at badevandskvaliteten på den pågældende strand skal være opfyldt fire år i træk, før standen kan opnå et Blå Flag/Badepunkt.

Badepunkt-ordningen er en ny, nordisk mærkningsordning for strande og er blevet udviklet af Friluftsrådet i samarbejde med organisationer i Sverige og Norge.

Tak til Danish Skin Care

Til denne artikel har vi fået hjælp og assistance af folkene bag Danish Skin Care, der er eksperter inden for hudpleje. Døjer du med eksempelvis fedtet hud eller andre hudproblemer, kan de guide dig til den rette pleje og forhandler deres egen og en markedet lækreste hudplejeserier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *